Preporuke - Epidemija COVID 19

Preporuke - Epidemija COVID 19

Prilikom dolaska na teren svim učesnicima/sudionicima će biti izmjerena tjelesna temperatura. U slučaju da učesnici/sudionici budu imali povišenu tjelesnu temperaturu istim neće biti dozvoljeno da učestvuju na takmičenjima i da budu prisutni na terenima.

Službene osobe će na ulasku na teren i prostor oko terena upisivati imena svih sudionika/učesnika sa vremenom dolaska. Prema potrebi evidenciju ćemo dostaviti na zahtjev: Zavodu za javno zdravstvo FBiH, JZU Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i JZU „Zdravstveni centar Brčko“.

Svi učesnici/sudionici su obavezni da prilikom ulaska na teren izvrše dezinfekciju ruku koju će vršiti službena osoba Igara.

Svi učesnici/sudionici su obavezni nositi masku na terenima i prostoru oko terena osim u slučaju kada igraju ili nastupaju.

Marker oznake koje su ranije bile obavezne će se nositi od određenog nivoa takmičenja i istu će dužiti svaki igrač sve do trenutka ispadanja ili završetka turnira.

Takmičenja u svim gradovima i na terenima održavat će se bez prisustva publike

Na prostoru oko terena će biti dostupna dezinfikciona sredstva i preporuka je da ista koristite prije početka svake utakmice i prema potrebi tokom pauze unutar utakmica/meča.

- Na terenima će, kao i ranijih godina, biti dijeljeni proizvodi našeg partnera Coca-Colaa prilikom podjele istih na bocama će biti ispisana imena učesnika i obavezni ste koristiti samo boce sa svojim imenom.

Strogo je zabranjeno svim učesnicima/sudionicima pljuvanje na terenima i prostoru oko terena.

Na prostoru oko terena je obavezno držanje distance osim ukoliko igrate ili nastupate i zabranjeno je zadržavanje.

Na kraju bismo vas još jednom zamolili da se pridržavate svih preporuka nadležnih institucija i Direkcije Igara koje imaju za cilj da planirana takmičenja održe bezbjedno i da se svojim kućama vratite zdravi što je najbitnije.

Budimo odgovorni i zajedno pobijedimo ovu utakmicu te se tako što prije vratimo normalnom životu. Zajedno smo jedan tim!

Na kraju ne zaboravite da su #ZdravljeJeZakon i #IgreSuZakon

 

Molimo vas da pogledate i preporuke:

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO FEDERACIJE BIH

JZU INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO REPUBLIKE SRPSKE

JZU ZDRAVSTVENI CENTAR BRČKO

 

 

ABDMDBDNCGBHINIDI11IOBIPIIBKPKISPHDB