Opći plan 2022.

Takmičenja će se od 3. maja do 22. augusta 2020. godine. SIM-ovci će imati priliku učestvovati u organizovanim takmičenjima i sami formirati svoje ekipe ili se takmičiti u pojedinačnim sportovima bez obzira na to jesu li ili nisu članovi nekog sportskog ili školskog kluba.

Opći plan 2022.

Prijave

Prijave počinju 1.4., a prijaviti se možete putem aplikacije na LINKU ili putem telefona 033 465 666. Igre su potpuno besplatne na svim nivoima takmičenja za sve učesnike. 

 

Regionalna takmičenja

Sportska takmičenja na Regionalnom nivou počinju 3. maja. Direkcija Igara putem svojih koordinatora u 45 regionalnih centara animira djecu na prijave, organizuje takmičenja i promotivne aktivnosti, medijsko praćenje takmičenja, kontrolira dešavanja na terenu i vodi ostale organizacijske poslove.

 

Polufinalna takmičenja

Zbog situacije sa korona virusom i održavanja takmičenja Direkcija Igara je morala prilagoditi sistem takmičenja te na taj način omogućiti održavanje Igara uz poštivanje svih preporuka nadležnih institucija.

 

Veliko finale u Sarajevu

Finalno takmičenje održat će se u Sarajevu. Na Finalnom takmičenju u Sarajevu prevoz, smještaj i hrana osigurani su besplatno za sve učesnike Finala.

 

Međunarodno finale u Splitu

Pobjednici Finalnog takmičenja u Sarajevu imat će priliku učestvovati na Velikom Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu. Pored djece iz Bosne i Hercegovine nastupit će još ekipe iz Hrvatske i Srbije. Prevoz, smještaj i hrana, kao i cjelodnevni program osigurani su besplatno za sve učesnike Velikog Međunarodnog finala. 

 

SIM Turneja radosti

Direkcija Igara će kao pripremu za rekordan broj gradova u 2022. organizovati SIM Turneju radosti u 6 gradova/općina.

 

HDBN10PGIINPDROŠNVMDBDNPPDJUIHINIOIU2021GHDB