Kategorije i konkurencija u 2022.

Dragi naši SIM-ovci,

bilo da ste aktivni učesnici ili samo pratite najljepšu sportsku priču, na ovoj stranici možete pronaći starosne kategorije za ućešće na ovogodišnjim 12. po redu Igrama.

Na osnovu velikog broja vaših molbi/upita prema Regionalnoj direkciji u Splitu i prema Direkciji Igara BiH u 2022. godini došlo je do određenih promjena s ciljem prilagođavanja starosnih kategorija u cijeloj Regiji. Direkcija Igara u BiH se obavezala ove godine prihvatiti dvije starosne kategorije iz Hrvatske i Srbije. Za razliku od prethodnog perioda ove godine ima određenih razlika u godištima u određenim sportovima. 

Pravo učestvovanja u takmičenju u 2022. godini imaju svi pojedinci i slobodno formirane ekipe koje su se prijavile do dan prije održavanja Igara u određenom gradu/općini. Učesnici formiraju svoje ekipe ili se takmiče u pojedinačnim sportovima bez obzira na to da li su članovi nekog sportskog ili školskog kluba.

U ekipnim sportovima takmičari imaju pravo nastupiti samo za jednu ekipu u jednoj uzrasnoj kategoriji u jednom gradu/općini. Učesnici imaju pravo nastupa i za drugu ekipu u drugom gradu/općini u istoj uzrasnoj kategoriji. U slučaju plasmana obje ekipe na polufinale ili Veliko finale učesnici su obavezni odabrati jednu ekipu za koju će nastupati. Takmičari u individualnim sportovima mogu nastupati u više gradova/općina u istom sportu u istoj uzrasnoj kategoriji. Učesnici se imaju pravo prijaviti i učestvovati u više sportova. Takmičari iz mlađih kategorija mogu nastupati i u starijim kategorijama. 

Kategorije po sportovima:

SPORT

MAX. IGRAČA

KONKURENCIJA

GODIŠTE

GODIŠTE

GODIŠTE

MALI NOGOMET/FUDBAL 8 Ženska i muška   2006.g.(M i Ž) 2011.g.(M) -
ODBOJKA 10 Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) - -
ODBOJKA NA PIJESKU 2 Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) - -
RUKOMET 10 Ženska i muška   2008.g.(M i Ž) - -
ULIČNA KOŠARKA 4 Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) - -
TENIS Pojedinci Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) - -
STONI TENIS Pojedinci Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) 2010.g.(M i Ž) -
ŠAH Pojedinci Ženska i muška   2007.g.(M i Ž) 2011.g.(M i Ž) -
ATLETIKA (60 metara) Pojedinci Ženska i muška 2011.g.(M i Ž) 2013.g.(M i Ž)  
IZMEĐU DVIJE VATRE 9  Miješane ekipe 2011.g.(M i Ž) 2013.g.(M i Ž) -
           

Direkcije Igara zadržava pravo da prema broju prijavljenih ekipa ili pojedinačnih prijava u gradovima/općinama ne održi takmičenje u određenoj starosnoj kategoriji.

OBAVEZNO PROČITATI

Zbog epidemiološke situacije i preporuka Zavoda za javno zdravstvo Direkcija Igara je bila primorana uslovima prilagoditi ovogodišnje izdanje Igara kako bismo ih uopšte održali. Takmičari u Coca-Cola CUP-u, Plazma CUP-u u odbojci i Kinder Joy of moving CUP u košarci će prije Velikog finala imati i polufinalna takmičenja 5 regija, a dvije prvoplasirane ekipe će biti učesnici Velikog finala u Sarajevu, osim u slučaju da zbog pogoršanja epidemiološke situacije budemo primorani smanjiti broj finalista

Obavezni smo svi na terenima pa se pridržavati preporuka i poštovati mjere koje su pripisali Zavodi za javno zdravstvo. Više informacija o načinu prijave, saglasnostima/suglasnostima za ućešće i mjerama koje će biti provedene na terenima možete pogledati na LINKU.

Igre su zaakooon!

 

HDBNSŠSUZMMPIMPPHDBNP10GIMDBDNIO11IBHINBIPIIBKVIDGNVKJIPOHDB