Stoni tenis

Stolni tenis je sportska grana koja iziskuje puno snage i inteligencije. To je otprilike kada bi trčali 100 m i igrali šah, kazao je jednom slavni svjetski prvak Ichiro Ogimura.

Stoni tenis

Igrači stoje jedan nasuprot drugom na vrlo maloj udaljenosti, i stol je isto tako relativno malen, a lopta s kojom se igra je najmanja među loptama uopće.
 
Jedna od karakteristika, rekli smo je i koncentracija. Čitava igra odvija se na vrlo malim udaljenostima, a loptica se kreće brzinom od 0,2 sekunde po metru. Reakcija igrač počinje tek nakon 0,1 sekunde, nakon što igrač "fokusira" oči na lopticu prije nego mu se ona približi. Ako igrač nije treniran za brzinu akcije, bit će prekasno trenirati ga i pripremati za brzinu reakcije. Izdržljivost je isto važna karakteristika stolnog tenisa. S obzirom na karakter igre, uvijek se radi o kratkim naletima, uvijek u smjeru kretanja, popraćenim brzim izvijanjem tijela i pokretima ruku, kako bi se u najkraće moguće vrijeme postigla maksimalna brzina.
 
Svi susreti igraju se na 3 dobivena seta (do 11). Ukoliko oba igrača imaju po deset poena tada set dobiva igrač koji prvi nakon toga osvoji dva poena više.
 
Dimenzije stola su 2,74x1,525 m, stol je visok 76 cm.
 
Voditelj takmičenja je ujedno i vrhovni sudac čije su odluke konačne i izvršne.