Počela najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini

Takmičenjima u šahu i stonom tenisu u Sarajevu i Bijeljini počele su 11. Plazma Sportske igre mladih.

Počela najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini

Uto, 04. Maj 2021.


Zvanično je počelo 11. izdanje najljepša sportska priče koja pruža priliku djeci iz svih dijelova Bosne i Hercegovine da se takmiče u deset sportskih disciplina. Prvi gradovi domaćini za 2021. godinu su Sarajevo i Bijeljina.

Plazma Sportske igre mladih ove godine planiraju posjetiti 45 gradova, a mališane osim takmičenja očekuje mnogo zabave i druženja, te zabavno-edukativne radionice, koje Igre organiziraju u saradnji sa svojim partnerima, prijateljima i Ambasadorima.

Igre mladih i ove godine nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, koji se realizira u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fer pleju.

Sve ovogodišnje aktivnosti na terenima bit će realizirane uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, a sve preporuke koje su donesene na nivou lokalnih zajednica i entiteta, u potpunosti će biti provođene na terenima. Kalendar takmičenja i realizacija aktivnosti u 2021. godini zavise od razvoja epidemiološke situacije, te upravo zbog prevencije širenja virusa, svi zainteresovani za učešće na Igrama obavezni su popuniti online obrazac za prijavu ekipa, kao i donijeti saglasnost roditelja/staratelja o učešću na takmičenjima. Sva takmičenja bit će održana bez prisustva publike.

BH Telecom Sportske igre mladih turneja radosti svoje putovanje na stavlja u Ljubuškom i Srebrenici.

 

 

 

ABDMDBDNCGBHINBIPIIBKPHDB2021