OBAVEZNO PROČITATI

OBAVEZNO PROČITATI

Sri, 29. Juni 2022.


Dragi naši SIM-ovci,

Nakon više od 45 gradova/općina i ovogodišnjeg SIM-ovanja stigli smo i do onog najuzbudljivijeg dijela - Velikog finala u Sarajevu. Prije svega se moramo zahvaliti vama, vašim roditeljima/starateljima, trenerima i voditeljima za povjerenje koje su nam ukazali. Kao i svake godine, neki su bili malo spretniji i sretniji, te izborili plasman na Veliko finale. Ali, ne zaboravite da ste svi vi pobjednici. Vama koji se ove godine niste uspjeli plasirati na finale želimo, prije svega, da ste nam nasmijani i da učite te se nadamo da se već naredne godine vidimo ponovo, a ovogodišnjim finalistima čestitamo. Želimo napomenuti vama i vašim roditeljima/starateljima, trenerima i voditeljima da se sva pravila i evenutalne mjere moraju poštovati i da će Direkcija biti vrlo stroga prema svima, koji na bilo koji način svojim nepoštivanjem pravila budu ugrozili druge. Svako nepoštivanje mjera će se kažnjavati direktnom diskvalifikacijom bez bilo kakve mogućnosti promjene odluke. Direkcija Igara je zajedno sa svima vama na terenima uložila ogroman trud i prešla veliki put da bi smo stigli do finala te vas iz tog razloga molimo da zajednički poštujemo pravila i preporuke, i time pokažemo da cijenimo naš zajednički trud. Za sada nema ograničenja i preporuka od strane nadležnih institucija u vezi sa pandemijom korona virusa ali u slučaju da do istih dođe organizacijski tim će u kratkom periodu pripremiti sve za provedbu istih.

Molimo vas da sve informacije u nastavku dobro pročitate i upoznate i svoje roditelje sa istim.

 

1. Saglasnost/suglasnost 

Svi učesnici/sudionici Velikog finala u Sarajevu su obavezni donijeti potpisanu i ispunjenu SAGLASNOST/ SUGLASNOST roditelja/staratelja koja se nalazi na LINKU. SAGLASNOST/SUGLASNOST će trener/voditelj ekipe/pojedinca predati službenim osobama po dolasku u Sarajevo. Sve ekipe i pojedinci su obavezni doći u pratnji voditelja/trenera/staratelja starijeg od 25 godina. Ukoliko neko od učesnika/sudionika ne bude imao saglasnost/suglasnost ili ista bude nepotpuna ekipa neće ući u hotel i neće imati priliku da učestvuje.

 

2. Preporuke i mjere u slučaju promjene epidemiološke situacije

Svi učesnici/sudionici takmičenja/natjecanja (učesnici/sudionici, sudije, volonteri, staff) su obavezni pročitati pravila te istih se pridržavati.

 • Svi takmičari/natjecatelji su obavezni voditeljima ekipa predati saglasnost/suglasnost roditelja/staratelja, koju možete preuzeti klikom na LINK. Davanjem saglasnosti/suglasnosti roditelji/staratelji potvrđuju da dijete nema nikakvih zdravstvenih poteškoća, da su upoznati sa svim propisima prilikom dolaska na Veliko finale u Sarajevo. Osim toga, svi traženi podaci MORAJU biti popunjeni, a sve saglasnosti/suglasnosti potpisane. Zbog sigurnosti svih nas, STROGO JE ZABRANJENO da se roditelji/staratelji dogovaraju sa voditeljima ekipa da oni u njihovo ime popunjavaju saglasnost.
 • Spiskove takmičara/natjecatelja, koji su prilikom poziva utvrđeni sa voditeljima ekipa, nije moguće naknadno mijenjati, s obzirom na to da će svi takmičari/natjecatelji i treneri biti osigurani.
 • Treneri su  prilikom dolaska obavezni predati prikupljene saglasnosti/suglasnosti, te pripremiti lični dokument na koji će zadužiti sobe za sve članove svoje ekipe, kako bismo smanjili gužvu i zadržavanje na recepciji.
 • Sobe će se čistiti i dezinfikovati na dnevnom nivou. 
 • Djeci je strogo zabranjeno napuštanje hotela, bez prisustva voditelja ekipe. Izlasci iz hotela djeca obavljaju uz pratnju voditelja, koji u tom slučaju preuzimaju odgovornost.
 • Direkcija Igara ne organizuje odlazak učesnika/sudionika na bazen van hotela. Voditelji/treneri/staratelji učesnike/sudionike mogu odvesti na bazen isključivo na svoju odgovornost i uz prethodno potpisanu IZJAVU kod ovlaštenih osoba ispred Direkcije Igara - Emina Deliahmetović. Učesnicima/sudionicima nije dozvoljeno korištenja bazena u hotelu Hollywood. 

 • Žrijeb za takmičenja/natjecanja obavit će se nakon što se sve ekipe smjeste u hotel, a žrijebu prisustvuju samo voditelji ekipa, koji su dužni donijeti popunjen prijavni list za svoju ekipu.
 • Sva takmičenja/natjecanja se odvijaju u dvoranama u sklopu hotela, a tačan plan u kojoj dvorani se igra koji sport će voditeljima biti predstavljen po dolasku u hotel.
 • Sve utakmice će biti održavane prema ranije pripremljenoj satnici.
 • Svaki sport će imati voditelja sporta i za sve informacije u vezi sa takmičenjem voditelji ekipa se mogu obratiti isključivo osobi zaduženoj za sport u kojem se takmiče/natječu. 
 • Kako bi se ispoštovale sponzorske i medijske obaveze, Direkcija Igara zadržava pravo određenih izmjena u satnici takmičenja/natjecanja ili nekih drugih dogovorenih takmičarskih/natjecateljskih aktivnosti, o čemu će voditelji biti blagovremeno obaviješteni. U tom smislu, sve ekipe molimo za razumijevanje.
 • Svim učesnicima/sudionicima će biti dostupan broj za hitne slučajeve (bit će napisan na akreditacijama koje dobijete), a u slučaju poziva, informacije će dobiti od nadležne osobe iz Direkcije Igara.
 • U slučaju bilo kakvih zdravstvenih poteškoća voditelj ekipe je obavezan javiti se što prije na broj za hitne slučajeve ili nekome od ORGANIZATORA u hotelu.
 • Za sigurnost svih, kao i provođenje propisanih mjera u dvoranama bit će zadužena agencija Securitas, a u hotelu je obezbijeđen 24 satni nadzore službenih osoba. Sugestije i opomene ljudi iz Securitasa u slučaju nepoštivanja mjera, svi su dužni poštovati podjednako kao i upozorenje ORGANIZATORA i članova STAFF ekipe.
 • Ceremonija dodjele medalja obavit će se po završetku takmičenja/natjecanja i sve ekipe/pojedinci su obavezni prisustvovati.

Znamo da je mnogo stvari, za čije poštivanje molimo ove godine, ali vjerujemo da svi zajedno moramo dati sve od sebe kako bi se i ovo finalno takmičenje održalo neometano. 

Budimo odgovorni i pokažimo zašto su Igre zakooooon! Zajedno kao jedan tim!

 

 

HDBNSUPGHDBNSDPUIZSNUIRTSIDHDBNPDOIIDROŠVMDBDNCGBHINDNPGHPIDNCFBHINBIPIIB

KVIPUIZNISDMDBDSBSNZIDNONGUIVPPDOFHDB2022