Fair play na terenima u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju

Plazma Sportske igre mladih su u prethodnom periodu održale takmičenja u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju.

Fair play na terenima u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju

Uto, 29. Juni 2021.


Nakon održanih regionalnih takmičenja, slijede polufinalni turniri na kojima će biti poznati finalisti Igara za ovu godinu.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života. Uz finansijsku podršku USAID-a, Plazma Sportske igre mladih nastavile su realizirati projekat "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. Djevojčice i dječaci u Travniku su se takmičili u košarci i nogometu, a ekipe NK „Team“  i „Ogi i žohari“ ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje. Da na terenima sve prođe u duhu fair playa, pokazuju i drugoplasirane ekipe koje, bez obzira na poraz, svojim protivnicima žele zabavu u polufinalu.

„Osvojili smo drugo mjesto danas na Kinder Joy of moving Cup-u i nadamo se da ćemo naredne godine biti bolji. Ekipi „Ogi i žohari“ želimo puno sreće u polufinalu i da predstave Travnik u najboljem svjetlu“ istakao je Rijad Vinčević, kapiten ekipe „Promo“. 

U Sarajevu su odigrani nogometni, košarkaški i teniski turniri, za mlađu i stariju kategoriju u obje konkurencije. Igre ove godine u saradnji sa UEFA foundation for children, ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom, sruše sve predrasude te pokažu da u sportu mogu biti jednako dobre kao i dječaci.

„Osvojile smo danas Coca-Cola Cup u Sarajevu i radujemo se Velikom finalnom takmičenju Igara. Očekujemo dobru zabavu i nadamo se dobrom plasmanu“ kazala je Dalal Bratović, kapitenka ekipe SFK 2000 Sarajevo.

Nakon nogometa u Sarajevu, uslijedili su teniski mečevi u okviru Toyota Cup-a, a Amar Silajdžić i Nejla Helać ostvarili su plasman na Veliko finale. Kao najbolji u Bratuncu u nogometnom takmičenju za stariju kategoriju, pokazali su se dječaci iz ekipe „Drina Ljubovija“, dok su ekipe „Roćević“, „Kenguri“, „Ekipa iz bloka“, „Joker“, i ŽOK „Bratunac“ bili najbolji na takmičenjima u nogometu, košarci i odbojci u Zvorniku.

„Uspjele smo savladati danas ekipu Elita u Zvorniku i jedva čekamo finale Vitalia Cup-a u Sarajevu. Radujemo se druženju sa ostalim ekipama“ istakla je Sara Simić, kapitenka ekipe ŽOK „Bratunac“.

Djevojčice i dječaci u Kaknju su se zabavili uz odbojkaške, nogometne i košarkaške mečeve, a ekipe NŠS „Kakanj“, „Senzacija“, FK „Mladost“, „Bosna Visoko“, „Brace“ i „Dream team“, ostvarile su plasman na polufinalno takmičenje.

„Bilo nam je super na Ultra Cup turniru u Kaknju i na kraju smo osvojili prvo mjesto. Sretni smo što smo prošli dalje i nadamo se da ćemo nastaviti pobjeđivati“ kazao je Emir Dragunić, kapiten ekipe Bosna Visoko.  

Nakon održanih takmičenja po gradovima slijede polufinalni turniri po regijama, a Veliko finalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih održat će se od 6.7.-8.7. u Sarajevu te će okupiti djevojčice i dječake iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na jednom mjestu.

 

 

HDBMDBČNIDPDTHINPBBKPIIBKPHDB2021