Press #VIP utakmica "Između dvije vatre"

Specijalni gost Velikog finala Sportskih igara mladih 2013. je bio slavni glumac i UNICEF-ov međunarodni ambasador dobre volje Danny Glover koji je podržao kampanju “Govorimo o mogućnostima”, čije su jedan dio akitvnosti zajednički provodile UNICEF i Sportske igre mladih.

Press #VIP utakmica "Između dvije vatre"

Uto, 20. August 2013.


Tim povodom danas je u Sarajevu Danny Glover u pratnji predstavnice UNICEF-a, Florence Bauer, otpravnika poslova Delegacije EU u BiH, Renza Daviddia i v.d. direktora Misije USAID u BiH, Stevena Majorsa, učestvovao posebnoj igri “između dvije vatre” sa djecom sa i bez poteškoća, organiziranoj u sklopu finala Sportskih igara mladih. 

Pokrovitelji kampanje su bili Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i USAID, s ciljem podizanja svijesti i promjene stavova i djelovanja opće javnosti prema djeci sa poteškoćama i njihovim obiteljima.

Istog dana poslijepodne, za vrijeme treninga na stadionu Koševo, nogometna reprezentacija SAD-a, u saradnji sa USAID-om iAmbasadom SAD-a u BiH, ugostilaje preko 40 djece sa i bez poteškoća, učesnika Sportskih igara mladih i drugih udruženja.