Press #Svi na jednom mjestu 1 - Utakmica 100 sa 11

24.05.2014. Sportske igre mladih su u saradnji sa UNICEF-om, Nogometnim savezom BiH, Specijalnom olimpijadom u BiH i USAID-om organizovali utakmicu 100 mališana sa i bez poteškoća u razvoju i 11 bh reprezentativaca. Utakmicu su sa tribina pratila djeca i mlad iz područja koja su te godine zahvatila BiH.

Press #Svi na jednom mjestu 1 - Utakmica 100 sa 11

Sub, 24. Maj 2014.


Reprezentativci fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine su danas na stadionu Otoka u Sarajevu odigrali utakmicu protiv djece iz cijele BIH. Reprezentativne Zmajeve je rezultatom 2:0 pobijedila ekipa u sastavu od 100 dječaka i djevojčica, a slogan ove utakmice je bio "Svi na jednom mjestu".

Utakmica je počela minutom šutnje za sve koji su nastradali u poplavama, a početni udarac na utakmici izvela je djevojčica Ajla iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka".

Na početku manifestacije, djeca i prisutni poslali su pozdrav i poruke podrške svim mališanima iz područja pogođenim poplavama i klizištima, koja danas nisu mogla prisustvovati ispraćanju Zmajeva. 

Ulazak bh. reprezentativaca na teren ispraćen je ovacijama i aplauzom, a mališani na tribinama uzvikivali su "Hvala vam, Zmajevi". Izabranici Safeta Sušića zajedno sa svojim selektorom i mališanima podigli su transparent na kojem je pisalo "Zmajevi i Zmajići za cijeli region, zajedno smo jači".