Press #Svi na jednom mjestu 4 - Na Vilsu sa Mirzom, Amelom i Džumijem

13.08.2015. godine, vrhunski bosanskohercegovački sportisti, teniser Damir Džumhur, atletičar AmelTuka i košarkaš Mirza Teletović, družili su se stanovnicima Sarajeva u okviru početka finalnog takmičenja Sportskih igara mladih.

Press #Svi na jednom mjestu 4 -  Na Vilsu sa Mirzom, Amelom i Džumijem

Čet, 13. August 2015.


Druženje s građanima inicirao je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je naglasio da je cilj manifestacije približiti sport mladoj generaciji i pokazati da je napornim radom moguće ostvariti vrhunske sportske rezultate.

„Cilj ovog druženja je da približimo sport građanima BiH i da najmlađima pokažemo da i oni mogu uspjeti u sportu. Mi smo radom i trudom postigli velike rezultate, a ja sam siguran da talenata ima u cijeloj BiH, te da i oni uz rad i trud mogu napraviti velike stvari i vrhunske rezultate“ izjavio je ovom prilikom Džumhur.

„Manifestacije koje promovišu sport bi trebalo organizovati u svim bh. gradovima. Uvijek ću podržavati događaje koji promovišu sport među bh. mališanima. Želimo im pokazati da je i u BiH uz veliki trud i rad moguće postati vrhunski sportista“ rekao je Tuka.

Bh. sportisti su se družili sa gostima, slučajnim prolaznicima i djecom sa posebnim potrebama igrajući tenis, košarku i igru ''između dvije vatre'', dok su neki imali priliku da trče sa Amelom Tukom.