Press #Svi na jednom mjestu 3 - Peti rođendan

05.06.2015.godine, u ilidžanskom hotelu Terme, održana je konferencija za medije kojom su najavljene pete BH Telecom Sportske igre mladih ali je i predstavljen novi Ambasador Igara, Mirza Teletović.

Press #Svi na jednom mjestu 3 - Peti rođendan

Pet, 05. Juni 2015.


Konferenciji za medije su prisustvovali predsjednik Sportskih igara Haris Deliahmetović, počasni predsjednik Ivica Osim, bh. nogometni reprezentativci VedadIbišević, MiralemPjanić i Edin Džeko, bh. košarkaški reprezentativac Mirza Teletović te učenici Sportske gimnazije Dobrinja. 

Novinarima se na konferenciji za medije prvi kratko obratio počasni predsjednik Sportskih igara mladih, legendardni Ivica Osim.

"Neću da pričam da smo uspjeli. Treba samo pogledati ove ljude koji dođu ovdje, valjda ih nije niko natjerao da dođu. Najvažnije je da se ne završi na priči",  izjavio je kroz smijeh Osim.

Prvi ambasador Sportskih igara mladih,VedadIbišević nastavio je pružati podršku Igrama.

"Od samog početka sam vidio da je ovo pozitivna priča koja spaja mlade ljude. Na mladima svijet ostaje i normalno je bilo za mene da podržim priču. pet godina poslije vidimo da je prava stvar i da usrećuje djecu, što je najvažnija stvar. Djeci poručujem da razumiju druge, da prihvataju različito i poštuju svoje", rekao je Ibišević.

Jedan od ambasadora najljepše sportske priče je i bh. nogometni reprezentativac MiralemPjanić

"Velika je čast biti ambasador sportskih igara mladih, Veoma je bitno da je djeci uvijek osmijeh na licu. Puno mi to znači. Drago mi je što je Mirza sada sa nama. Napredujemo iz godine u godinu, mi smo tu za djecu. Moja poruka djeci je da poštuju druge, roditelje, učitelje i ostale. Oni koji postanu poznati, poručujem im da ih slava ne promijeni", kazao je Pjanić.

Ambasador UNICEF-a i Sportskih igara mladih Edin Džeko, obećao je svoju podršku i za naredne projekte.

"Mi smo ovdje rado, čast nam je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta. Čestitam peti rođendan Sportskim igrama mladih i novom ambasadoru Mirzi Teletoviću. Uvijek ću podržati svaki projekt koji ima veze s djecom. Na mladima sve ostaje. Igre su zakon", riječi su kapitenabh. nogometne reprezentacije", izjavio je Džeko, kapiten nogometne reprezentacije BiH.

Novi ambasador Mirza Teletović je poručio mladima da je najvažnije biti dobar čovjek.

"Imao sam privilegiju živjeti u Jablanici, Ugledao sam se na naše velike sportiste poput Hasana Salihamidžića. Oni su probudili želju u meni da se družim s mladima i da im pokažem kako je lijepo družiti se s dobrim ambasadorima. Veoma je bitno biti čovjek, biti plemenit i razumjeti ljude oko sebe", poručio je Teletović.