Press #SIM Govori o mogućnostima

Press događaj "SIM Govori o mogućnostima" održan je 13.08.2013. godine u Centar za slijepu i slabovidnu djecu. Gosti događaja su bili Miralem Pjanić Ambasador Sportskih igara mladih, Edin Džeko Ambasador UNICEF-a i Asmir Begović Ambasador Specijalne olimpijade BiH.

Press #SIM Govori o mogućnostima

Uto, 13. August 2013.


Reprezentativci su djevojčice i dječake posjetili u okviru projekta "Govorimo o mogućnostima", čiji je cilj pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju, a koji su realizovali UNICEF, USAID, Evropska unija I specijalni partner projekta Sportske igre mladih.

Iz UNICEF-a, koji je pokretač kampanje, ukazali su na važnost ovakvih događaja koji mogu pokazati kakve mogućnosti i potrebe imaju ova djeca.

"Prije dva mjeseca sam bio s ovom djecom i bio sam oduševljen njihovim mogućnostima. Trebamo im omogućiti normalan život i razvoj", kazao je Džeko, koji je ambasador UNICEF-a.

Asmir Begović je također izrazio svoje zadovoljstvo učestvovanjem u projektu.
"Ovo je super početak i nadam se da će se mnogi drugi uključiti u ovakve projekte", kazao je Begović, ambasador Specijalne olimpijade.

Miralem Pjanić, ambasador Sportskih igara mladih, kazao je da je ponosan što može biti dio ovako lijepe priče te je dodao da su reprezentativci i u budućnosti spremni pomagati djeci s posebnim potrebama.

Reprezentativci su iskoristili priliku za mini duel s djecom iz Centra, a igrali su sa zvučnom loptom, koja olakšava igru slijepoj i slabovidnoj djeci.