Press #MT3 Camp - Mirza Teletović

Direkcija Igara je učestvovala u organizaciji prvog košarkaškog kampa kapitena košarkaške reprezentacije BiH i Ambasadora Igara Mirze Teletovića. Kamp je održan na Jahorini u periodu od 24.06.-27.06.2016. godine.

Press #MT3 Camp - Mirza Teletović

Pet, 24. Juni 2016.


Na kampu je učestvovalo 60 mladih igrača i igračica koji su imali priliku učiti od proslavljenih imena poput Ivana Opačka, Vladimira Micova, Asima Paščanovića, Sabahudina Bašovića i mnogih drugih.

"Jako je bitno da se djeca druže, da dobiju nova iskustva te da upoznaju nove prijatelje. Želio bih da se zahvalim USAID-u i BH Telecomu koji se trude da zbliže mlade ljude u Bosni i Hercegovini i daju im priliku i šansu da naprave nešto više u životu", rekao je Teletović koji je dodao kako je ovaj kamp veoma važan za okupljenu djecu.

"Kada sam bio mlađi nisam imao priliku, kao ova djeca, da se družim sa ljudima iz NBA lige, ambasadoricom SAD-a, bivšim igračima poput Asima Paščanovića te Ivana Opačka. Na ovaj način, djeca mogu skupiti iskustvo i meni je stvarno drago što mogu da im pružim to, da im ispričam svoja iskustva, da im objasnim kako je lijepo imati košarkaške prijatelje i da je bitno da se što više druže", rekao je Teletović te dodao:

„Ovo je zemlja sa mnogo talenta kojim treba jako malo da se da kako bi taj talent mogao isplivati i nastaviti da ide u najjače lige svijeta".

Kamp je organizovan u saradnji sa USAID-om, a otvaranju je prisustvovala ambasadorica SAD-a u BiH MaureenCormack.

"Ovo je lijepa prilika da se djeca okupe i zabavljaju, ali i da se sprijatelje. Sport je sjajna stvar, djeca mogu kroz njega izraziti svoju pozitivnu energiju, naučiti kako je raditi u timu i uspjeti u svemu onome što predstavlja izazov za njih“ rekla je MaureenCormack, ambasadorica SAD-a u BiH,  a ovom prilikom, predsjednik i generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH, Aleksandar Fulurija i Dubravko Barbarić, uručili su joj poklon, dres reprezentacije BiH, u znak zahvalnosti za višegodišnju pomoć USAID-a Savezu.