Press Moja sportska priča / Džanan Musa

10.09.2018. godine u dvorani Gimazije Dobrinja i Pete gimnazije u Sarajevu, Džanan Musa se zvanično pridružio velikoj SIM porodici koju čini više od 260.000 učesnika te Ambasadori Igara Ivica Osim, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Jose Mourinho te mnogi drugi.

Press Moja sportska priča / Džanan Musa

Pon, 10. Septembar 2018.


2012. godine sa ekipom KK Bosna XXL, Džanan Musa je pobijedio na regionalnom takmičenju Igara u Bihaću što im je omogućilo dolazak na Veliko finale u Sarajevo koje su odigrali upravo u pomenutoj dvorani te je upravo zbog toga, ova lokacija odabrana kao mjesto gdje će se Džanan proglasiti Ambasadorom Igara.

„Prve ozbiljnije korake sam napravio upravo na ovim košarkaškim terenima, ovdje u Sarajevu na Sportskim igrama mladih i mislim da je za svakog sportistu velika čast doći na mjesto na kojem je počeo i na taj način nešto vrati djevojčicama i dječacima te im pokazati pravi put u svijet i kako trebaju da se ponašaju. Kroz dosta teških stvari sam prošao i mnogi su pokušali da umanje sav moj uspjeh te upravo zbog toga, mladima mogu poručiti da trebaju biti ustrajni u svemu što rade, vjerovati u svoje snove jer ako sanjaju dovoljno ludo, oni će se i ostvariti“ istakao je Džanan Musa, Ambasador Igara i igrač Brooklyn Netsa.

Neosvojenu zlatnu medalju Sportskih igara mladih Džananu je uručio mladi Ambasador Igara koji je košarkom pobijedio cerebralnu paralizu i čija je životna priča jednako inspirativna, a čiji je životni put označen izrekom “Razlika između nemogućeg i mogućeg je u odlučnosti”.

U prethodnih 8. godina BH Telecom Sportske igre mladih su okupile preko 260.000 malih SIM-ovaca, preko 14.000 učesnika je doputovalo na Veliko finale u Sarajevo, utakmice je pratilo preko pola miliona gledatelja, a najljepšu sportsku priču nagradilo je mali milion osmijeha. Sve navedeno dokazuje slogan, koji je potekao od učesnika, a to je da su Igre zakon! Ovogodišnje 8. BH Telecom Sportske igre mladih, održane su u 34 grada, gdje je učestvovalo više od 44.000 mališana, a više od 1.900 najboljih SIM-ovaca bilo je dijelom Velikog finala u Sarajevu. SIM reprezentacija iz svih dijelova BiH, borila se u 10 sportova na Međunarodnom finalu u Splitu protiv malih reprezentativaca iz Srbije i Hrvatske te osvojila 5 zlatnih, 6 srebrenih i 5 bronzanih medalja.

U saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a, Igre nastavljaju projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, u sklopu kojeg je pokrenuta i Liga za mlade košarkaše koja rezultirala uspjesima naših mladih reprezentativnih selekcija.

Druženje je završeno zajedničkim šutiranjem trojki učenika Gimnazije Dobrinja te Pete Gimnazije u Sarajevu i Džanana Muse, a svi prisutni su iskoristili priliku i sa fotografisanje sa Džananom.