Press #Gosti gdin. Ivica Osim i Predrag Mijatović

24. Avgusta 2012. godine u hotelu Evropa u Sarajevu održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali gdin. Ivica Osim počasni predsjednik Igara za BiH, Predrag Mijatović ambasador Igara i Zdravko Marić regionalni predsjednik Igara.

Press #Gosti gdin. Ivica Osim i Predrag Mijatović

Pet, 24. August 2012.


Tokom druženja posebno je istaknuta važnost Igara kao prilike za druženje djece u sportskom ambijentu uz plemenite ideje, posebno vođeni motom Igara "Živimo život bez droge jer droga uzima život". 

"Kada mi je predstavljen projekat, nisam znao u šta će izrasti, a sada sam apsolutno siguran da će ova manifestacija jednog dana biti ne samo na nivou regiona, nego na nivou Europe", istakao je Predrag Peđa Mijatović i istakao da mu je čast da kao dugogodišnji ambasador predstavlja društvenu važnost Sportskih igara mladih. 

Regionalni predsjednik Igara Zdravko Marić se zahvalio Osimu i Mijatoviću na podršci: "Mnoge poznate ličnosti su dale podršku Igrama, ali najveći dokaz uspjeha je broj djece učesnika, koji iz godine u godinu raste", te naveo da je cilj naredne godine da se Igre održe i u Srbiji , kao i u Crnoj Gori. 

Počasni predsjednik Igara, Ivica Osim, naglasio je kako je važno da Igre sačuvaju duh druženja i da najljepšu sportsku pretvore u ljudsku priču. 

"Važno je ne manipulisati djecom, sačuvati ih od velikih očekivanja koja se danas vežu za sport, posebno gdje je mnogo novca. Ovakav projekat moraju podržati svi!", bio je kategoričan Osim. Govoreći o Mijatoviću on je istakao da je pored sjajnog talenta Peđa sačuvao hladnu glavu i uspio izbjeći zamke koje donose veliki uspjeh, novac i slava i da je kao takav pravi primjer mladima.